ACTIVITATS

Una vegada més, el passat 16 de juliol d’aquest any, va tenir lloc el II Festival de Música, sota la coordinació de la musicoterapueta Núria Escudé, directora de l’Institut Català de Musicoteràpia i sota l’organització de l’Associació Catalana de Síndrome de Williams.

 L’esdeveniment va tenir lloc a la Sala Monasterio de Barcelona, una sala de concerts molt acollidora. A primera hora de la tarda van començar els primers assajos i proves de so de tots i totes les artistes que hi participaven. Al voltant de les 17h van començar a venir els familiars i els amics i en qüestió de pocs minuts es va omplir la sala.

 

La Presidenta de l’associació, l’Eva, va dir unes paraules per tal d’iniciar el II Festival de música.

Un cop iniciat el concert, molts dels nostres joves artistes ja no van poder baixar de l’escenari, es van quedar durant les dues hores que va durar el concert acompanyant a la resta de companys. Per a molts d’ells va resultar emocionant poder veure i sentir la calor d’un públic tant entregat de tant a prop i sentir-se tant protagonistes i tant artistes.

 

El concert va començar amb l’actuació conjunta de tots els alumnes que van representar la cançó de La vida es un carnaval, la Maria, el Pol i l’Antonio van acompanyar amb els instruments. Després va actuar la Mariona amb la cançó Serpiente de tierra caliente; la Iris va interpertar la cançó dels Lunnis; el Joel va cantar la Bamba i Peix Peixet; després va entrar l’Hugo amb En mi corazón viviràs, seguit del John que va cantar Puff era un drac màgic.

 
De manera conjunta van cantar Guantanamera i seguidament va venir l’Alexandra interpretant Carmen i Can’t help falling in love i el Pol ens va regalar la Primavea de Vivaldi.

Un cop l’ambient ja s’havia relaxat i els artistes ja estaven més fets a la calor del públic, que no va parar d’aplaudir enèrgicament en cap moment, va venir l’espai per les actuacions més improvitzades i més íntimes. L’Ian juntament amb el seu pare, el Danilo, van interpretar Aquí estoy, cançó a veu i guitarra. La Iris també va fer una improbització a l’escenari mentre l’acompanyaven amb els instruments. La Maria i l’Iria van cantar Sense tú i el Pol va improvitzar un Blues. Per últim tots van cantar vivo por ella  i es van acomiadar amb el vall de Thriller del Michael Jackson.

Va ser una tarda inoblidable no només per als artistes sinó que per a tots nosaltres. Aquest 2ª edició del Festival no podria haver-se realitzat sinó fos gràcies a totes aquelles persones que es van desplaçar de molts punts de Catalunya per tal de donar la calor d’un públic apassionat. Tampoc podria haver estat possible sense totes aquelles persones que estan darrera de l’escenari, així que ens agradaria donar les gràcies a:

A les persones col·laboradores de L’ICMT, psicòleg, terapeutes, múscis com la Núria Escudé, el Joan Capafons, la Lilia Chernoknizhnaya, l’Alexandra Guxman, la Luisa la Fernanda Aristizabal, la Yinan Zhang, la Lidia Lara i la Carolina Chacon.

 

També als responsables de la Sala Monasterio per facilitar-nos el seu espai i oferir una sala agradable i amb caliu i a totes les persones voluntàries de l’ACSW que fan possible dia a dia el funcionament de l’associació.